Genieten!!
Genieten!!
We zijn alweer een week hard aan de slag geweest, maar de vakantie naar Kaapstad zijn we niet vergeten!! Het was heerlijk om er even tussen uit te zijn en in een andere omgeving te zijn! We zullen jullie een verslag uitbrengen van een midweekje Kaapstad.
Maandag vertrokken we met Karen en Hanneke, het zou in totaal een rit van 10 uur worden...onderweg hadden we nog wat kleine probleempjes met de auto. Het oliepeil was niet helemaal in orde en er was nog wat met het battery water, daardoor hadden we wat vertraging. Gelukkig waren er verder geen grote problemen, zodat we wel veilig zijn aangekomen. We hebben de bekende garden route gereden, helaas was de heen weg wat bewolkt en regende het, maar dat gaf ook wel een speciaal effect. Bergen met mooie mistige wolken en het scheelde dat het niet zo warm was in de auto. Gelukkig scheen de zon wel toen we in Kaapstad aankwamen! Het was wel apart om te zien dat de laatste paar kilometers naar Kaapstad, langs de weg allemaal shacks staan, dicht op elkaar gebouwd. Er stond al een hek voor, maar ze willen voor het WK in 2010 een muur er omheen bouwen, zodat de mensen niet geconfronteerd worden met de andere kant van Kaapstad...
Kaapstad is echt een mega stad in vergelijking met Jeffreys Bay. Overal grote gebouwen, druk verkeer, industrie, veel winkels, super veel mensen en gezelligheid! We hebben de drie dagen dan ook niet stil gezeten en veel gedaan en gezien! We hadden een hotelletje vlabij het Waterfront, een toeristische plek met een groot winkelcentrum, bioscoop en allerlei leuke eettentjes aan het water, waar we s'avonds vaak naar toe gingen om heerlijk rond te struinen! De eerste avond hebben we heerlijk bij de MC Donald gegeten, helaas is daar de tas van Hanneke nog gestolen...Ze had hem laten liggen, ook al waren we weer snel terug, de dief had zijn kans al gepakt. Er zat nog een Bijbel in de tas, dus wie weet heeft degene er nog wat aan! ‘s Avonds zijn we gelijk al naar het Waterfront geweest, echt super gezellig! Het was heerlijk om weer in de avond lekker rond te lopen en te genieten van alle gezelligheid. We hebben zelf nog een stukje opera gehoord, echt super gaaf! Als laatste zongen ze nog 'You raise me up' van Josh Groban, echt super mooi om te horen! We wilden ook alvast reserveren voor het Robbeneiland, maar dat bleek al uitverkocht te zijn voor die week...alleen als we ‘s ochtends vroeg zouden komen, hadden we een kans. Dus dinsdagochtend om 8.00 uur stonden wij voor de deur. We moeten maar plaats nemen en ze zouden laten weten als er mensen hadden geannuleerd. Prima, wij dus braaf wachten, nog half slapend, totdat het bijna 9.00 uur was en nog niemand ons iets had laten weten. Er stond wel al een hele lange rij voor de kassa, maar dat waren mensen die gereserveerd hadden, dachten wij. Bleek dat die mensen in de rij stonden voor een kaartje van mensen die hadden geannuleerd...Hadden we dus voor niets zo lang gewacht en konden we een kaartje dus wel vergeten! Gelukkig hebben we op de SPH geleerd om assertief te zijn :) We zijn gaan klagen en na wat gemopper kregen we dan kaartjes voor de middag! We hadden nog een hele morgen voor ons en zijn naar het centrum van Kaapstad gegaan. We hebben lekker gewinkeld, kraampjes bekeken en wat gedronken. Het was super lekker weer, strak blauwe lucht dus wat wil je nog meer! Om 13.00 uur zijn we dan naar het Robbeneiland geweest, eerst een half uur met de boot en daarna een rondleiding van 2,5 uur. Het was bijzonder om zo op het eiland rond te rijden en het verhaal van Nelson Mandela te horen. In de gevangenis kregen we nog een rondleiding van een ex gevangene, die vertelde over zijn tijd in de gevangenis. Wil je ook een beetje een idee krijgen van wat er zich allemaal afspeelde op het Robbeneiland, dan moet je de film 'Goodbay Bafana' zien! Hier krijg je ook beeld van het eiland en hoe het er aan toe ging! Na het Robbeneiland zijn we naar de film 'Step up 2' geweest, lekker relaxt met een grote box popcorn!
Dindag zijn we naar Kaap de Goede Hoop geweest. De route naar Capepoint was echt super mooi, geweldig uitzicht over zee en mooie bergen! Bij Capepoint moest je eerst nog een stukje lopen voordat je er was, maar daar liepen dus allemaal apen. We stapten de auto uit en gelijk kwam er een aap op ons af, wij dus gelijk weer de auto in! Het was een grappig gezicht, vier gillende meiden die snel weer de auto in springen :)Al het eten hebben we goed in de tas gedaan, zodat ze daar niet bij konden en zijn toen snel gaan lopen. Het was niet echt een prettig idee, want de apen waren aardig brutaal. We zijn snel naar het punt gelopen, hebben van het uitzicht genoten en zijn toen weer terug gaan. We hebben wat eten gekocht en hebben dit maar in de auto opgegeten...vlak naast ons hadden mensen niet door dat er een aap aan kwam en die liep dus mooi de auto in, die mensen schrokken zich rot! Na Capepoint zijn we nog naar het een plek geweest waar allemaal pinguïns waren, een grappig gezicht om al die beestjes zo bij elkaar te zien! Hierna zijn we nog naar het slavenmuseum geweest, indrukwekkend om hier meer over te zien en horen. Hierna zijn we het centrum in geweest, hebben we lekker op het terrasje genoten van het Jazz festival! Echt genieten, al die mensen, muziek, zon en een heerlijke smoothie!
Op woensdag zijn we de Tafelberg op geweest met de kabelbaan. Lopen was toch een beetje teveel van het goede en nu hadden we ook nog tijd om naar het strand te gaan! Het uitzicht was super, gelukkig was het mooi weer zodat we veel en ver konden kijken! We hadden nog een hele middag voor ons en het was super lekker weer, dus zijn we lekker naar het strand geweest! Echt een super relaxt strand, mooi wit zand, grote golven en mooi uitzicht! Het water was wel super koud, maar ben er even heel snel in geweest! Ik kan nu wel zeggen dat ik ook in de Atlantisch Oceaan heb gezwommen :) We hebben de vakantie afgesloten met het zien van de ondergane zon en we zijn lekker uit eten geweest bij het Waterfront!
We hebben drie super dagen gehad, waar we veel gezien en gedaan hebben en waar we ontzettend geboft hebben met het weer!! Het was echt genieten!! We zijn weer wat nieuwe kleren rijker, bruiner gekleurd en we hebben weer nieuwe energie voor de laatste paar weken! Heb je nog geen vakantie geboekt dan is Kaapstad zeker een aanrader!!
De tijd vliegt, we hebben nog maar drie weken op het project en dan is het alweer afgelopen...De afgelopen week zijn we hard aan de slag gegaan voor de manual en het gaat er echt leuk uit zien! We hebben zes thema's die we gaan uitwerken.
- Hygiëne
- Drugs
- Vriendschap
- Emoties
- Zelfbeeld
- Seksualiteit
We hebben de thema's onder verdeeld en zijn aan de slag geweest om er geschikte activiteiten bij te bedenken. Het is super leuk om te doen en we worden er helemaal enthousiast van! Het gaat er al erg leuk uit zien, dus dat komt helemaal goed! Deze week hebben we nog heel de week om er aan te werken en dan is de vakantie voor de kinderen weer voorbij. Het is voor nu wel erg lekker dat de kinderen er niet zijn, zodat wij in alle rust aan onze manual kunnen werken. We hebben dan nog tijd om de presentatie voor te bereiden en om ook al afscheid te gaan nemen, daar willen we nog niet teveel aan denken...Gelukkig hebben we nog 3 weken en gaan we daarna nog 2 weken op vakantie!! Afstuderen in het buitenland is zo vervelend nog niet :)
Er staan ook nog een aantal activiteiten op ons lijstje die we nog graag willen doen; sandboarden, golfsurven, paardrijden en boomtopzwaaien, dus voorlopig genieten we nog even! Zo dit was weer een heel verhaal en kunnen jullie er weer even tegen aan!!
Liefs, Haske en Suzanne
Hey meiden!!
Klinkt allemaal goed he! Lekker genoten dus. Beetje jammer alleen dat jullie met een liftje de Tafelberg op zijn gegaan ;-) Hey, niet teveel mee vragen he vanuit Nederland. Straks heb ik een koffer vol stroopwafels en drop en past mn bikini er niet meer in!
Liefs en een "drukkie"!!
hoihoi,
mmm... ik krijg spontaan vakantiekriebels... nog twee weken vakantie is een lekker vooruitzicht om er nog drie weken hard tegen aan te gaan (of is dat niet nodig? ook wel lekker als de laatste loodjes niet zwaar zijn - uitzonderingen moeten de regel toch bevestigen...?!)
succes in ieder geval en veeeeeeel plezier!
oh, en nog bedankt voor het sturen van de zon; hij laat zich al vaker zien; heerlijk!
Hey meiden,
Super om te lezen. Jullie hebben weer lekker veel gedaan en meegemaakt :-) succes met de laatste loodjes he!
Groetjes en tot over n paar weekjes
Hee meiden!!
Nou ik ben ook in het land aangekomen hoor!! Wel even wennen he!! Wanneer kwamen jullie ook weer richting Durban?? Daar zit ik dus dichtbij... Lijkt me echt lachen jullie te ontmoeten als het kan!!
Geniet lekker daar, succes met jullie mooie project en wie weet tot gauw!!
Liefs, Nieke
Klinkt allemaal wel heel erg relax!! Zeker als je achter je bureau in een kantoor zit....
He meiden,
Nog even bikkelen he deze laatste weekjes.
Zet'm op!!
He Haske&Suus!
Jullie vakantie klinkt erg goed!! Top dat jullie er even tussenuit gegaan zijn :-)! Weet hoe het voelt; heb ook net een weekje Rio achter de rug. Heerlijk!!
Goed om te lezen dat het met jullie project ook lekker loopt. Ga zo door!
Geniet er nog even van. Ja, het aftellen gaat bijna beginnen, snik!
En voor daarna: een fijne vakantie!!
Liefs, Marina
yo suzanne,
wat leuk al jullie foto's
Het zal er binnekort wel weer opzitten of niet?
wanneer kom je weer teurg?
kus debora