Eindelijk een bericht!!
Hi There!
We zijn nu ongeveer een week op het project! En we hebben nu een moment bereikt dat we redelijk uitgerust zijn van de reis! Het is hier ontzettend mooi de omgeving bestaat uit zee, bergen en een stadje dat tegen een helling is opgebouwd. Prachtige huizen, allerlei surfshops and a shining Sun! :) We hebben een ontzettend mooi appartement dat bestaat uit badkamer, ruime slaapkamer een zitkamer, keuken en een ontzettend groot balkon! En vanaf het balkon hebben we ongelooflijk mooi uitzicht over de zee en in de verte zien we bergen. Het is onbeschrijfelijk mooi!!
Dinsdag zijn we voor het eerst op het project geweest. Het was goed om te zien waar wij 3 maanden zullen gaan werken. We hebben samen met Erna (begeleidster) gepraat over het project, de omgeving, de kinderen en alles wat we moesten weten. Ook hebben we de andere mensen van het project leren kennen! Het was indrukwekkend om de verhalen van de kinderen te horen, de geschiedenis van het Joshua Project en alles wat daarbij komt. We zijn benieuwd wat we allemaal zullen horen, zien en beleven! Volgende week zullen we echt aan het werk gaan, deze week mochten we een beetje acclimatiseren
Donderdag hebben we de hele dag mee mogen draaien op het project. 's Ochtends hebben we meegeholpen met activiteiten voor 3 kinderen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Het is gaaf om te zien hoe zij genieten van het werken met hout en met gereedschap. Het zijn echt harde werkers :) 'S middags hebben we meegedraaid met activiteiten voor kinderen uit de buurt. We gingen met een groep houtbewerken. Het was leuk om te zien hoe ervan genoten en hoe hard ze kunnen werken. Echt het zweet droop van de koppies af maar ze genoten met volle teugen!
We hebben nog niet meegedraaid met de klas. Er word hier les gegeven aan 2 klassen met straatkinderen. Dit zullen we maandag gaan doen. En tevens zullen we gaan praten over ons afstudeerproject en het hoe en wat m.b.t. de dramaproductie.
Er staan een heleboel activiteiten op de planning en we hopen hier een onvergetelijke tijd te zullen hebben. We zullen de Township in gaan om voedsel uit te delen, we gaan meedraaien op het project, we gaan een dramaproductie opzetten, andere projecten/organisaties opzoeken en we gaan heerlijk vakantie vieren op de momenten dat het kan! :)
Een aantal eerste indrukken op een rijtje:
- - Links rijden; (heel raar)
- - Alle huizen zijn anders;
- - Nederlandse producten in de supermarkt;
- - Alles wat de mensen doen is een baan, zelfs tasjes inpakken bij de supermarkt;
- - Wc papier per stuk te koop; :)
- - Heerlijk fruit, vooral watermeloen!!
- - Alle mensen zijn hartelijk;
- - Indringende geur van de straatkinderen;
- - 9 uur a half 10 liggen wij te pitten ;)
- - 7 uur 's ochtends is het al volop licht;
Nou tot zover voor nu! Nu lekker pitten op het strand en natuurlijk zwemmen :)
Suzanne en Haske
Hoi luitjes,
Eindelijk een berichtje, we hebben er naar uit gekeken,maar wat fijn, om zo iets te horen van wat jullie doen. Ik wens jullie, deze week nog een hele goede week, Gaan jullie zondag ook nog naar een of andere dienst?
Hier is alles goed. groetjes van allemaal!
heej suus (en haske)
leuk iets te horen van jullie
mama zat al allemaal dingen te verzinnen wat wel allemaal niet met jullie gebeurt zou kunnen zijn:P
ik weet niet of je me smsje nog terug hebt gehad maar ik kan dus waarschijnlijk naar uganda er was nog een ticket en ik had ook nog een gesprek bij beter uit dat ging opzich ook goed!
hoop snel weer van jullie te horen!
gr steven
Ha Suus en Has,
Ik ben jaloers!!! ;-)
Het was hier vandaag niet meer dan 4 graden en ik heb een belabberde poging gedaan om een rondje hard te lopen in deze vrieskou....
Heel veel succes ook met de voorbereidingen voor de dramaproductie en blijf vooral lekker genieten van alles wat je ziet en meemaakt! Voor je het weet zit je weer in Wageningen, haha...
Groetjes, Hanneke
p.s; Ik ben best gelukkig hoor ;-)
Hey Suzanne! Hey Haske!
lekker zeg, eerst een weekje "acclimatiseren" :D wacht nog maar even met nieuwe foto's totdat we hier in NL geacclimatiseerd zijn aan jullie verhalen over de prachtige omgeving! :P
succes komende week met de echte start op het project!
liefs! Kathelijne
Hee meiden,
Goed te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en leuk de eerste indrukken te lezen! ben benieuwd naar de volgende verhalen ;)
groetjes uit Wageningen!
Dag dames,
Heerlijk toch zo'n uitzicht! Als het een beetje mooi weer is kan ik met een beetje fantasie hier ook de prachtig blauwe zee zien uit mijn raam :-)... wat dat betreft geen verschil met hier haha. We missen je al wel hier hoor Suz! Na een weekje rustig aan doen daar, mag je morgen dan eindelijk aan de slag... Veel succes en ik blijf jullie verhalen zeker volgen :-). Tot schrijfs!
Ja hoor, maak ons maar lekker met al die mooi-weer-verhalen terwijl wij hier zitten te bibberen :( Gelukkig is het vandaag warmer, met regen :P o, ik houd van Nederland!
Goed, leuk om te lezen hoe jullie eerste week was! Fijn dat jullie eerst nog een beetje rustig aan konden doen. Ben benieuwd hoe het is als jullie echt zijn begonnen.
Liefs Berdiene
(ps. de toetjes MET stukjes zijn heerlijk! :p)
Heey meiden,
Leuk te horen dat julie zo genieten! En jullie hebben al heel wat uit gevoerd voor een week! Nou iig heel veel succes daar en leuk om zo wat van jullie te horen!
Liefs Kim
Wat is internet toch super he. Kan ik zo maar lezen wat jullie allemaal meemaken. Erg leuk. Ik wens jullie een supertijd toe. Groetjes Jeanine
Hey Suzanne en Haske!
Beviel het meedraaien in de klassen vandaag? Zo te horen is het echt supermooi daar, ben benieuwd naar de foto's! Succes met het project!
Heey girls!
Klinkt goed, dat acclimatiseren. Heel goed om jezelf daaraan te onderwerpen. Ik met net terug van m'n kringweekend in België. Heerlijk genoten, maar geen seconde stil gezeten. Ach, zo ben ik ook niet. Goed om van jullie te horen hey! Was al benieuwd wat jullie allemaal aan het doen waren.
Hoop dat jullie het echt naar je zin hebben en mogelijkheden zien op dat project daar. Maar dat zal wel niet zo moeilijk zijn voor jullie.
Hier in Wageningen alles prima. Lisanne en ik hebben net een chocolademousse gegeten en onszelf beklaagd als enige meiden op de afdeling tegenwoordig. Het heeft ook zo z'n voordelen moet ik zeggen.
Goed, keep in touch, ik check m'n mail!
Liefs en een drukkie (knuffel in ZA), Sifra
Heey Haske en Suzanne
echt heel gaaf lijkt me, zou er zelf ook wel naar toe willen!!
Ik hoop dat jullie nog een fijne tijd daar gaan beleven en dat er niks gebeurt!!
XxXx-Janine-xXxX
Hey Haske!!
Ik mis je wel hier thuis! in het weekend is er geen haske te bekennen!!
maar ik hoop dat je daar een hele goede tijd hebt ook met Suzanne!!
Groetjes en kusjes van
Janine!!
Niet zo uitgebreid vertellen hoe het daar allemaal is joh.. Dan wil ik ook meteen daar naar toe en blijf ik niet geconcentreerd bij m'n huiswerk +o(.. Wel tof, doe die straatkinderen daar de groetjes van me ;)..
Greetz&blessings , Peter
hey haske en suzanne!
heel veel succes met afstuderen!!
het gaat goed in suriname!
lindakirsteneline.waarbenjij.nu
liefs ons!!